MedMij

Is jullie organisatie bezig met de ontwikkeling van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) en willen jullie met het MedMij-Label aantonen dat jullie PGO veilig en betrouwbaar is?

AuditConnect biedt experts aan die op korte termijn, professioneel, duidelijk en betaalbare ondersteuning bij implementatie kunnen leveren, om te voldoen aan de aanvullende vereisten ten behoeve van de aanvullende auditverklaring. Dit kan al dan niet in combinatie met de implementatie van de NEN 7510:2017. Samen kunnen we de organisatie klaarmaken om op te gaan voor de audit voor het behalen van de aanvullende auditverklaring op de NEN7510:2017.

Wat is MedMij?

Het Informatieberaad Zorg (een bestuurlijke samenwerking tussen deelnemers in het zorgveld en het Ministerie van VWS) werkt aan een duurzaam informatiestelsel voor de zorg. Hierbij zijn doelen gesteld rondom medicatieveiligheid, het centraal stellen van de patiënt, de overdracht en het vastleggen van gezondheidsgegevens. Om deze doelstellingen vorm te geven, is een aantal programma’s actief, waaronder het programma MedMij.

MedMij heeft als doel om iedereen die dat wil te laten beschikken over zijn eigen gezondheidsgegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) – zoals apps en websites. Hiertoe biedt MedMij een nationaal afsprakenstelsel met zowel technische standaarden als juridische richtlijnen gericht op een goede toegankelijkheid en veilige data-uitwisseling te waarborgen.

Aan de hand van deze richtlijnen en standaarden kunnen persoonlijke gezondheidsomgevingen o.a. communiceren met de registratiesystemen van ziekenhuizen, de huisarts, het consultatiebureau, de gemeente, de sportschool en de apotheek. Zo kan iedereen uiteindelijk zijn eigen persoonlijke informatie, die op verschillende plekken bewaard wordt, in één volledig overzicht vergaren, bekijken en beheren. Daarnaast kunnen deze gegevens veilig en vertrouwd worden gedeeld, waar en wanneer men wil.

Patiënten krijgen meer inzicht in hun gezondheid met behulp van een PGO waardoor deze een vorm van regie en controle krijgen over de eigen gezondheidsgegevens.

MedMij ondersteunt, stimuleert en faciliteert deze landelijke ontwikkeling door middel van:

  • MedMij Informatiestandaarden
  • MedMij Afsprakenstelsel
  • MedMij Financiering

Om te kunnen beoordelen of persoonlijke gezondheidsinformatie op een veilige en betrouwbare manier beschikbaar is voor de patiënt, zijn er spelregels – het MedMij Afsprakenstelsel – opgesteld.

Voorwaarden MedMij-label

Om in aanmerking te kunnen komen voor het MedMij-Label moeten een aantal stappen doorlopen worden o.a.:

  • De betreffende organisatie dient zich aan te melden en wordt door de Stichting MedMij opgenomen als kandidaat-deelnemer. Hiervoor is een positieve beoordeling op specifieke documentatie noodzakelijk;
  • De kandidaat-deelnemer dient voor het verdere toetredingsproces NEN 7510 gecertificeerd te zijn;
  • De kandidaat-deelnemer dient in het bezit te zijn van de voor MedMij aanvullende auditverklaring;
  • ICT-leveranciers die voldoen aan het MedMij Afsprakenstelsel (en daarmee uitsluitend gegevens uitwisselen volgens de MedMij-informatiestandaarden en spelregels) kunnen deelnemer worden en mogen, na positieve beoordeling door de Stichting MedMij, het MedMij-label voeren.

AuditConnect en het MedMij-label

AuditConnect kan in het kader van MedMij ondersteunen bij:

  1. De implementatie om te voldoen aan de aanvullende auditverklaring van MedMij;
  2. Het implementatietraject voor de NEN7510:2017

Het uitvoeren van de audit voor het behalen van de aanvullende auditverklaring moet gebeuren door een aan de NEN-gelieerde Certificerende Instantie. AuditConnect kan deze audit niet uitvoeren, maar kan wel helpen bij het zoeken naar een voor jullie organisatie geschikte instantie o.a. door het opvragen van offertes bij deze partijen tijdens het implementatietraject.

Meer informatie over MedMij of de NEN 7510?

Onze consultants komen graag met u in contact, bel 055-3010100 of mail info@auditconnect.nl ons om vrijblijvend te praten over de mogelijkheden, oplossingen of een offerte voor dit traject.

AuditConnect werkt onder andere voor de volgende bedrijven:
logo ActuIT - referentie ActuIT - AuditConnect Logo Axxerion - Axxerion - AuditConnect Logo Berkman Trading - Berkman Trading - AuditConnect logo Capgemini - referentie Capgemini - AuditConnect logo Connexys - referentie Connexys - AuditConnect Logo Gemeente Almere - Gemeente Almere - Privacy Audit - AuditConnect Gemeente Borne - Gemeente Borne - AuditConnect Gemeente Rotterdam - Gemeente Rotterdam - AuditConnect Logo HR2day - HR2day - AuditConnect INERGY - INERGY - AuditConnect logo BranchSolutions - ISAE 3402 voor BranchSolutions (ACF Software) - AuditConnect logo bosworX - ISAE 3402 voor bosworX ICT - AuditConnect Logo ITON - ITON - AuditConnect Logo Jouw Omgeving - Jouw Omgeving B.V. - AuditConnect Ministerie van Veiligheid en Justitie over GCOS - Ministerie van Veiligheid en Justitie over GCOS - AuditConnect Logo Mirabeau - Mirabeau - AuditConnect logo Caresharing - NEN7510 Caresharing - AuditConnect Logo Parnassia - Parnassia Groepp - AuditConnect Logo Progress - Progress - AuditConnect Logo RID De Liemers - RID De Liemers - AuditConnect logo RoutIT - referentie RoutIT - AuditConnect logo Salure - Salure - AuditConnect logo Stichting Gerrit - Stichting Gerrit (ISO 27001 implementatie) - AuditConnect logo UNI-learning - UNI-Learning - AuditConnect logo UNIT4 - ISAE 3402 voor UNIT4 - AuditConnect VSV Noorderpoort - VSV Noorderpoort - AuditConnect