Privacy - Data Protection Officer - AuditConnect

Data Protection Officer (DPO)

Als organisatie beschikt u vaak over veel persoonsgegevens. Koppelen en integreren van data, big data, business intelligence, datamining, etc. zijn allemaal thema’s waar steeds meer organisaties mee bezig zijn.

Op het moment dat hierbij persoonsgegevens worden gebruikt is het van belang om te voldoen aan de wet. De Data Protection Officer (DPO), ook wel Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) genoemd, bewaakt dit en signaleert tijdig problemen en (mogelijke) knelpunten. Daarnaast denkt hij ook mee met de organisatie om het gebruik van persoonsgegevens zo eenvoudig en veilig mogelijk te maken.

Privacybescherming wordt steeds belangrijker

Privacybescherming staat in toenemende mate in de belangstelling. Voor een groeiend aantal bedrijven is het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens een onderwerp waarmee zij zich in positieve zin willen onderscheiden van concurrerende bedrijven.

Daarnaast worden de boetes voor het niet zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens ook steeds hoger, zeker op het moment dat de nieuwe EU privacy verordening wordt ingevoerd. Deze zal hoogstwaarschijnlijk nog strenger zijn dan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) die momenteel van kracht is.

Algemene informatiebeveiliging werkt niet altijd, waardoor privacy risico’s ontstaan. Men bouwt dikke en dure muren rond gegevens, maar zonder organisatorische naleving van richtlijnen en procedures voorkomt dat niet het weglekken van gegevens. Het risico wordt niet uitgesloten dat ongeautoriseerde personen toegang krijgen tot persoonsgegevens met alle gevolgen van dien.

Met behulp van Privacy Enhanced Technologies (PET) kan een organisatie aan de bron al technische maatregelen treffen en het aantal identificerende gegevens tot het absolute minimum beperken. Daar waar het niet nodig is, wordt de identiteit losgekoppeld van de overige persoonsgegevens. Privacy Enhanced Technologies (PET) kan een organisatie ondersteunen bij het op de juiste manier omgaan met persoonsgegevens nu en voor de toekomst.

Privacy experts van AuditConnect

Onze organisatie is expert op het gebied van huidige en aankomende privacywetgeving. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied en hebben jarenlange ervaring met het opstellen en uitvoeren van privacy beleid, beveiligingsrichtlijnen, bewerkersovereenkomsten, Privacy Impact Assessments (PIA’s), Privacy Enhanced Technologies (PET), privacy by design en privacy bij default.

De Data Protection Officers van AuditConnect zijn hooggekwalificeerde consultants met ruime ervaring in het (EU-)Privacy en IT-Security domein met expertise en ervaring op het gebied van gegevensbescherming. De Data Protection Officers kunnen in-house bij u werkzaam zijn, maar ook extern, in deeltijd of fulltime. Als u zelf een Data Protection Officer (DPO) of Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) heeft, kan AuditConnect deze ondersteunen en voorzien van specialistisch en hoogwaardig privacy advies. Ten slotte levert AuditConnect kant en klare oplossingen voor Privacy compliance.

Bent u op zoek naar een Privacy Expert, een Data Protection Officer of een IT- Security consultant met kennis op het gebied van de Wet bescherming Persoonsgegevens? AuditConnect heeft die mensen voor u!

Voor meer informatie over onze consultants, het bekijken van Cv’s en het bespreken van een vraag of opdracht, bel 055-3010100 of mail info@auditconnect.nl om vrijblijvend te praten over de mogelijkheden en oplossingen. We werken graag met u aan de beste oplossing!

Privacy, PET en AuditConnect

  • We kunnen uw organisatie ondersteunen bij het uitvoeren van een PIA of deze voor u uitvoeren. Hiermee biedt u uw organisatie een instrument om privacy risico’s in een vroeg stadium op een gestructureerde en heldere manier in beeld te kunnen brengen.
  • Wij kunnen uw organisatie ondersteunen bij het onderzoeken van de Privacy benodigdheden voor uw organisatie;
  • AuditConnect kan de maatregelen opstellen voor u zodat u voldoet aan de nieuwe EU privacy verordening door het implementeren van de juiste vorm van Privacy Enhanced Technologies (PET) en het doorlopen van de stappen die benodigd zijn om ook in de toekomst op de juiste manier om te gaan met persoonsgegeven.

Trainingen gericht op Privacy

AuditConnect heeft ook trainingen gericht op dit domein zoals de 2-daagse praktijktraining
Praktisch omgaan met Privacy & Security en het Wbp.

AuditConnect werkt onder andere voor de volgende bedrijven:

logo ActuIT - referentie ActuIT - AuditConnect
Logo Axxerion - Axxerion - AuditConnect
Logo Berkman Trading - Berkman Trading - AuditConnect
logo Connexys - referentie Connexys - AuditConnect
Logo Gemeente Almere - Gemeente Almere - Privacy Audit - AuditConnect
Gemeente Borne - Gemeente Borne - AuditConnect
Gemeente Rotterdam - Gemeente Rotterdam - AuditConnect
Logo HR2day - HR2day - AuditConnect
INERGY - INERGY - AuditConnect
logo BranchSolutions - ISAE 3402 voor BranchSolutions (ACF Software) - AuditConnect
logo bosworX - ISAE 3402 voor bosworX ICT - AuditConnect
Logo Jouw Omgeving - Jouw Omgeving B.V. - AuditConnect
Ministerie van Veiligheid en Justitie over GCOS - Ministerie van Veiligheid en Justitie over GCOS - AuditConnect
logo Caresharing - NEN7510 Caresharing - AuditConnect
Logo Parnassia - Parnassia Groepp - AuditConnect
Logo Progress - Progress - AuditConnect
logo Salure - Salure - AuditConnect
logo Stichting Gerrit - Stichting Gerrit (ISO 27001 implementatie) - AuditConnect
logo UNI-learning - UNI-Learning - AuditConnect
logo UNIT4 - ISAE 3402 voor UNIT4 - AuditConnect
VSV Noorderpoort - VSV Noorderpoort - AuditConnect

Meer referenties Cases / referenties - AuditConnect