23 September 2015

NEN7510 voor BranchSolutions

BranchSolutions uit Emmeloord heeft de NEN7510 certificering voor haar producten, diensten en bedrijfsprocessen behaald. Met deze certificering voldoet Branch Solutions aan de informatiebeveiliging eisen uit de zorg en waarborgt de organisatie vertrouwelijke en integere omgang met gegevens.

Audits van AuditConnect

De audit hiervoor is uitgevoerd door AuditConnect. AuditConnect biedt experts die op korte termijn, professioneel, duidelijke en betaalbare audits kunnen uitvoeren. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Organisatie van Register EDP-auditors (NOREA) en hanteren de gedragsregels van de Register EDP-auditor (RE): NOREA Code of Ethics voor de IT-auditor zie www.norea.nl

Bij een IT-audit beoordelen wij een deel van, of zelfs de complete automatisering binnen uw organisatie en de organisatie van uw automatisering. Bel 055-3010100 of mail info@auditconnect voor meer informatie.

De NEN7510 van BranchSolutions

De certificering toont aan dat Branch Solutions processen op het gebied van informatiebeveiliging in alle lagen van de organisatie goed op orde heeft. Klanten en partners kunnen erop vertrouwen dat ze samenwerken met een organisatie die de informatiebeveiliging hoog op de agenda heeft staan.

De huidige certificering omvat een waarborg voor het informatiebeveiligingsbeleid voor de gehele organisatie, softwareproducten en diensten en bestaat uit en managementsysteem waarin informatiebeveiliging is geborgd van beleid tot uitvoering zoals softwareontwikkeling en beheer van omgevingen.

Belangrijke stap voor BranchSolutions

Voor Ron Bovee, directeur van BranchSolutions, is het behalen van de certificering een belangrijke stap: “Ons doel is om de kwaliteit van de software die wij ontwikkelen voor de thuis- en kraamzorgen te vergroten. Daarbij is het van belang dat de interne eigen kwaliteit op orde is. Daar werken we voortdurend aan, zeker nu de eisen voor softwareontwikkeling op het gebied van Zorg, en het verwerken van (persoons)gegevens steeds verder worden aangescherpt. Onze gehele dienstverlening rust op softwareontwikkeling en gegevensverwerking, het beheer en de verwerking ervan. Doordat de trends in softwareontwikkeling SaaS, Cloud en internet zijn, is informatiebeveiliging in de zorg van cruciaal belang”. Het in het hele bedrijf op orde hebben van de processen en informatiebeleid is dus noodzaak voor ons werk en onze toekomst. Daarnaast geeft de certificering transparantie, duidelijkheid en vertrouwen dat we volgens de gestelde richtlijnen werken, zowel voor onszelf als voor onze klanten. Wij eisen van onze samenwerkingspartners eveneens een NEN7510 of ISO27001 certificering, zoals ons datacentrum Multrix uit Amsterdam.

Branch Solutions werd voor de certificering onderworpen aan een externe audit. De audit is uitgevoerd door de firma AuditConnect. Deze prees BranchSolutions voor de gedrevenheid en intrinsieke motivatie om de informatiebeveiliging serieus op te pakken. Dit is terug te zien in het kwaliteitshandboek, de verbeteringen in het wijzigingsproces waarbij een informatiebeveilingstoets die bij elke wijziging verplicht is en het periodiek onder de aandacht brengen van informatiebeveiliging bij alle medewerkers. Door dit succes heeft BranchSolutions een nieuw productiecontract afgesloten met Vecozo waarbij met eigen certificaten de landelijke communicatie van declaratieberichtenverkeer naar de gemeente en zorgverzekeraars gedaan kan worden.

Als voorbeeld kan met de nieuwste Easy Care Web declaratieportaal (EWD) nu zelf rechtstreeks gedeclareerd worden. Dit portaal is specifiek ontwikkeld voor de kleine zorgonderneming en ZZP’er in de zorg die verplicht wordt elektronisch te declareren via de iStandaarden. Met EWD kan snel en eenvoudig automatische gedeclareerd worden en waarbij gelijk de retourinformatie inzichtelijk wordt. EWD is gemaakt met de nieuwste Cloud software mogelijkheden en werkt ook op tablets en smarttelefoons.

De NEN7510 is specifiek gericht op informatiebeveiliging binnen de gezondheidszorgen is afgeleid van ISO-27001 wat de internationale standaard is voor informatiebeveiliging. Meer informatie over de normering is te vinden op https://www.nen.nl/.

AuditConnect werkt onder andere voor de volgende bedrijven:
logo ActuIT - referentie ActuIT - AuditConnect Logo Axxerion - Axxerion - AuditConnect Logo Berkman Trading - Berkman Trading - AuditConnect logo Capgemini - referentie Capgemini - AuditConnect logo Connexys - referentie Connexys - AuditConnect Logo Gemeente Almere - Gemeente Almere - Privacy Audit - AuditConnect Gemeente Borne - Gemeente Borne - AuditConnect Gemeente Rotterdam - Gemeente Rotterdam - AuditConnect Logo HR2day - HR2day - AuditConnect INERGY - INERGY - AuditConnect logo BranchSolutions - ISAE 3402 voor BranchSolutions (ACF Software) - AuditConnect logo bosworX - ISAE 3402 voor bosworX ICT - AuditConnect Logo ITON - ITON - AuditConnect Logo Jouw Omgeving - Jouw Omgeving B.V. - AuditConnect Ministerie van Veiligheid en Justitie over GCOS - Ministerie van Veiligheid en Justitie over GCOS - AuditConnect Logo Mirabeau - Mirabeau - AuditConnect logo Caresharing - NEN7510 Caresharing - AuditConnect Logo Parnassia - Parnassia Groepp - AuditConnect Logo Progress - Progress - AuditConnect Logo RID De Liemers - RID De Liemers - AuditConnect logo RoutIT - referentie RoutIT - AuditConnect logo Salure - Salure - AuditConnect logo Stichting Gerrit - Stichting Gerrit (ISO 27001 implementatie) - AuditConnect logo UNI-learning - UNI-Learning - AuditConnect logo UNIT4 - ISAE 3402 voor UNIT4 - AuditConnect VSV Noorderpoort - VSV Noorderpoort - AuditConnect