5-daagse CISA training

5-daagse CISA (Certified Information Systems Auditor) training als voorbereiding op het CISA examen van ISACA

CISA® staat voor Certified Information Systems Auditor en is een titel van ISACA. De 5-daagse Nederlandstalige CISA training leidt op voor het wereldwijd erkende CISA certificaat van ISACA. Het examen is geen onderdeel van de training. Deze moet namelijk bij ISACA zelf afgenomen worden.

ISACA® (Information Systems Audit and Control Association) is een internationale beroepsvereniging met als doel de uitvoering van IT Governance, IT auditing, informatiebeveiliging en risicomanagement van automatisering op een hoger plan te brengen door het professionaliseren van haar leden. ISACA heeft meer dan 100.000 leden in 180 landen.

De CISA titel

Met het behalen van het examen mag u de CISA titel achter uw naam voeren. Met de CISA titel achter uw naam onderscheidt u zich internationaal van andere IT-auditors. De CISA titel geeft duidelijk aan dat u over de kennis beschikt om op vakkundige wijze opdrachten uit te voeren op het gebied van informatiebeveiliging en auditing van informatiesystemen.

CISA wordt overal ter wereld en in alle sectoren geprefereerd als dé erkenning voor specialisten op het gebied van auditing, verzekering en beveiliging van informatiesystemen.

CISA examen

Het CISA examen bestaat uit 5 domeinen. Tijdens de CISA training worden alle CISA domeinen behandeld en wordt geoefend met examenvragen. De 5 CISA domeinen zijn:

 1. Process of Auditing Information Systems
 2. Governance and Management of IT
 3. Information Systems Acquisition, Development and Implementation
 4. Information Systems Operations, Maintenance and Support
 5. Protection of Information Assets

De voertaal van de training is Nederlands. Het gebruikte materiaal en het examen is Engels.

Elk jaar worden er op diverse plaatsen in de wereld en dus ook in Nederland (en in België) Engelstalige CISA examens georganiseerd. Bij veel aanmeldingen wordt er soms een extra CISA examen ingepland, deze vindt over het algemeen dan in september plaats. Het CISA examen betreft een meerkeuze examen waarbij in 4 uur 200 vragen moeten worden beantwoord. De kosten van het CISA examen worden door ISACA vastgesteld. Inschrijving voor het CISA examen dient door de kandidaat zelf te gebeuren, inschrijfformulieren voor het examen zijn te downloaden via www.isaca.org.

De data die ISACA momenteel heeft vastgesteld voor het afleggen van het examen zijn voor 2016:

 • 10 september 2016 - uiterlijke inschrijfdatum is 22 juli 2016
 • 10 december 2016 - uiterlijke inschrijfdatum is 21 oktober 2016

CISA Certificeringseisen

Om CISA te worden moet u:

 • Slagen voor het CISA examen
 • Aantoonbare werkervaring van 5 jaar hebben op het gebied van IS Auditing, control of security
 • De Code of Professional Ethics (professionele gedragscode) onderschrijven en trouw blijven
 • De Information System Auditing Standards naleven

Her certificering CISA / CPE Punten

De CISA titel is een titel voor 3 jaar. Om uw CISA titel te behouden dient u jaarlijks een minimum aantal CPE punten (120 in drie jaar) te behalen.

Voor wie is de CISA training geschikt?

De CISA training is bedoeld voor iedereen met een security of audit achtergrond en enige jaren ervaring op dit gebied. De CISA training is met name bestemd voor IT-auditors, ICT-managers, Security Managers en Consultants.

De CISA training van AuditConnect

De trainers van AuditConnect zijn zeer ervaren en praktische trainers. Ze voeren in hun dagelijks leven naast het geven van trainingen werkzaamheden uit op het gebied van Informatiebeveiliging, IT-audits uit of zijn werkzaam in IT Security of Privacy projecten bij alle soorten organisaties, zoals profit, non-profit en overheidsorganisaties.

Vanuit de filosofie ‘Voor de praktijk, door de praktijk’ verzorgen we al diverse jaren trainingen en coaching trajecten op diverse vakgebieden, altijd gerelateerd aan IT Security, Privacy en Auditing.

Door de combinatie van trainer/projectmanager/auditor hebben we vaak niet alleen een diepgaande, maar ook een brede kennis en ervaring in het vakgebied. Hierdoor kunnen we de trainingen op een prettige manier geven met relevante kennis uit de huidige markt opgedane ervaring. Dit leidt weer tot een praktische en onderhoudende manier van cursus geven, die vaak gelijk toepasbaar is voor de deelnemers in hun eigen werkomgeving.

Locatie, kosten en maatwerk

De standaard trainingen wordt diverse keren per jaar gegeven en kost € 1.950,- ex btw per deelnemer incl. het officiële studieboek van ISACA en exclusief het examen. Aanmelding kan plaatsvinden door een mail te sturen naar info@auditconnect.nl. U krijgt na aanmelding een bevestiging toegestuurd.

Anders dan bij sommige andere aanbieders, zijn wij heel duidelijk over de prijs die wij hanteren voor de training en wat er is inbegrepen. Bij de reguliere training is de prijs die wij hanteren inclusief inschrijf- en administratiekosten, lunches, koffie, thee en locatiekosten. Er komen dus geen onverwachte kosten bij.

Meer informatie over deze opleiding of wilt u deze training met meerdere collega’s volgen? We bieden onze maatwerkopleidingen zowel in-company als op een buitenlocatie aan. We kunnen de training ook op maat toesnijden als dit voor uw organisatie en medewerkers beter van toepassing is. De kosten liggen dan uiteraard aan het aantal deelnemers en de locatie.

Contact

Interesse of vragen met betrekking tot een opleiding? Neem vrijblijvend contact op met onze trainer Mischa van der Vliet op m.vandervliet@auditconnect.nl of bel ons op 055-3010100. We helpen u graag met een passend advies!

CISA® is a registered trademark of the Information Systems Audit and Control Association (ISACA) and the IT Governance Institute (ITGI).

AuditConnect werkt onder andere voor de volgende bedrijven:
logo ActuIT - referentie ActuIT - AuditConnect Logo Axxerion - Axxerion - AuditConnect Logo Berkman Trading - Berkman Trading - AuditConnect logo Capgemini - referentie Capgemini - AuditConnect logo Connexys - referentie Connexys - AuditConnect Logo Gemeente Almere - Gemeente Almere - Privacy Audit - AuditConnect Gemeente Borne - Gemeente Borne - AuditConnect Gemeente Rotterdam - Gemeente Rotterdam - AuditConnect Logo HR2day - HR2day - AuditConnect INERGY - INERGY - AuditConnect logo BranchSolutions - ISAE 3402 voor BranchSolutions (ACF Software) - AuditConnect logo bosworX - ISAE 3402 voor bosworX ICT - AuditConnect Logo ITON - ITON - AuditConnect Logo Jouw Omgeving - Jouw Omgeving B.V. - AuditConnect Ministerie van Veiligheid en Justitie over GCOS - Ministerie van Veiligheid en Justitie over GCOS - AuditConnect Logo Mirabeau - Mirabeau - AuditConnect logo Caresharing - NEN7510 Caresharing - AuditConnect Logo Parnassia - Parnassia Groepp - AuditConnect Logo Progress - Progress - AuditConnect Logo RID De Liemers - RID De Liemers - AuditConnect logo Salure - Salure - AuditConnect logo Stichting Gerrit - Stichting Gerrit (ISO 27001 implementatie) - AuditConnect logo UNI-learning - UNI-Learning - AuditConnect logo UNIT4 - ISAE 3402 voor UNIT4 - AuditConnect VSV Noorderpoort - VSV Noorderpoort - AuditConnect