IT audit general IT controls training

ICT is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de meeste organisaties. De processen rondom o.a. besluitvorming, communicatie, administratie, inkoop, productie en verkoop zijn grotendeels geautomatiseerd. Door deze toenemende afhankelijkheid van ICT neemt ook de kwetsbaarheid toe. Beheersing van de ICT is dus cruciaal voor een organisatie om te kunnen overleven en concurreren. IT‐audits dragen bij aan deze beheersing en geven inzicht in de effectiviteit, efficiency, betrouwbaarheid en continuïteit van de ICT‐omgeving.

Deze training is een vervolg op de opleiding ‘IT-audit fundamentals’ en is een verdieping op het gebied van de General IT‐Controls. Een goede inrichting van de General IT‐Controls is voorwaardenscheppend voor een beheerste ICT‐omgeving.

ICT Beheersing en AuditConnect

Wij zijn een onafhankelijk kantoor dat organisaties ondersteunt, adviseert en onderzoek uitvoert bij organisaties op het gebied van strategische, tactische en operationele ICT-vraagstukken. De medewerkers zijn gecertificeerde IT-auditors (RE’s) en lid van de Nederlandse Organisatie van EDP- auditors (NOREA) en gebonden aan de “Code of Ethics”.

Voor wie is deze training?

Deze training zijn bestemd voor iedereen die op enigerlei wijze tijdens zijn werk in aanraking komt (of kan komen) met het aspect IT-auditing.

 • Financial Auditor
 • Audit Manager
 • Internal Auditor
 • Operational Auditor
 • Beginnende IT-auditor
 • IT-managers

Programma

Tijdens deze training behandelt de trainer de volgende General IT Controls:

 • Management en organisatie van de ICT (ITIL/ASL/BISL)
 • Wijzigingsbeheer
 • Logisch toegangsbeheer
 • Fysiek toegangsbeheer
 • Ontwikkelorganisatie
 • Continuïteitsmanagement

Per dagdeel behandelt de docent een General IT‐Control. Iedere les begint met een presentatie uit de praktijk, gevolgd door een theoretische beschouwing en eindigt met een casus. De cursist krijgt per General IT‐Control een overzicht van controlemaatregelen waardoor het direct toepasbaar is in de praktijk.

Praktijk gerichte cursus

De gehele cursus wordt gegeven met casussen zodat u gelijk de vertaling van de theorie naar de praktijk kunt maken. Daarnaast biedt AuditConnect de gelegenheid om u individueel in de organisatie te begeleiden bij een echte opdracht. Ook kan AuditConnect een terugkom(mid)dag organiseren. De terugkom(mid)dag staat in het teken van de opdracht die u in de eigen praktijksituatie heeft uitgevoerd.

Uw trainers

De trainers voor deze opleiding zijn allen ervaren IT Consultants van AuditConnect, momenteel werkzaam in diverse branches van het IT werkveld zoals op het gebied van informatiebeveiliging, continuïteit en kwaliteitsmanagement.

Ze zijn vaak geregistreerd IT-auditor (RE) en bijvoorbeeld werkzaam als Lead Auditor binnen het domein Opsporing, Onderwijs en Gemeenten. Ook hebben wij collega’s die regelmatig Pentesten uitvoeren op ICT-omgevingen van onze klanten die hierover hun expertise kunnen delen.

Door de jarenlange ervaring als IT Auditor of IT Consultant kunnen de trainers goed en gemakkelijk praktijkvoorbeelden aanhalen en gebruiken om de lesstof inzichtelijk te maken. Ook gebruiken ze hun expertise bij de vragen en cases die ze de deelnemers van de training voorleggen. Hierdoor wordt de training helder, inzichtelijk en gelijk toepasbaar in de actuele werkomgeving van de deelnemers.

Afhankelijk van de training en deelnemers worden die trainers beschikbaar gemaakt van AuditConnect die het beste aansluiten bij de groep qua opleidingswensen, kennis en ervaring.

Locatie, kosten en maatwerk

De standaard 2-daagse training wordt diverse keren per jaar gegeven. De kosten voor de training bedragen € 465,- ex btw per deelnemer. Aanmelding kan plaatsvinden door een mail te sturen naar info@auditconnect.nl. U krijgt na aanmelding een bevestiging toegestuurd.

Wilt u meer inhoudelijke informatie over deze opleiding of wilt u deze training met meerdere collega’s volgen? We bieden onze maatwerkopleidingen zowel in company als op een buitenlocatie aan. We kunnen de training ook op maat toesnijden als dit voor uw organisatie en medewerkers beter van toepassing is. De kosten liggen dan uiteraard aan het aantal deelnemers en de locatie.
Mocht u interesse of vragen hebben in een opleiding, neem dan vrijblijvend contact op met Carean Ventevogel op careanventevogel@auditconnect.nl of bel ons op 055-3010100, we helpen u graag met een passend advies!

AuditConnect werkt onder andere voor de volgende bedrijven:
logo ActuIT - referentie ActuIT - AuditConnect Logo Axxerion - Axxerion - AuditConnect Logo Berkman Trading - Berkman Trading - AuditConnect logo Capgemini - referentie Capgemini - AuditConnect logo Connexys - referentie Connexys - AuditConnect Logo Gemeente Almere - Gemeente Almere - Privacy Audit - AuditConnect Gemeente Borne - Gemeente Borne - AuditConnect Gemeente Rotterdam - Gemeente Rotterdam - AuditConnect Logo HR2day - HR2day - AuditConnect INERGY - INERGY - AuditConnect logo BranchSolutions - ISAE 3402 voor BranchSolutions (ACF Software) - AuditConnect logo bosworX - ISAE 3402 voor bosworX ICT - AuditConnect Logo ITON - ITON - AuditConnect Logo Jouw Omgeving - Jouw Omgeving B.V. - AuditConnect Ministerie van Veiligheid en Justitie over GCOS - Ministerie van Veiligheid en Justitie over GCOS - AuditConnect Logo Mirabeau - Mirabeau - AuditConnect logo Caresharing - NEN7510 Caresharing - AuditConnect Logo Parnassia - Parnassia Groepp - AuditConnect Logo Progress - Progress - AuditConnect Logo RID De Liemers - RID De Liemers - AuditConnect logo RoutIT - referentie RoutIT - AuditConnect logo Salure - Salure - AuditConnect logo Stichting Gerrit - Stichting Gerrit (ISO 27001 implementatie) - AuditConnect logo UNI-learning - UNI-Learning - AuditConnect logo UNIT4 - ISAE 3402 voor UNIT4 - AuditConnect VSV Noorderpoort - VSV Noorderpoort - AuditConnect